Du kommer ikke udenom affaldssortering. Derfor kan du lige så godt omfavne det og investere i smart affaldssystem. Det gør det ikke bare nemmere for dig at sortere affaldet. Det gør det også meget mere overskueligt og sjovere, at du kan gøre det indenfor, når du står midt i det, i stedet for at samle sammen i én pærevælling for at sortere det udenfor. 

Affald omgiver os i vores hverdag. Vi kan ikke komme udenom det. Når shampooen på badeværelset er tom, er der affald. Når du har hældt den sidste dråbe mælk op, er der affald. Når spiser en pose slik til fredagsfilmen, er der affald. Morgen, middag og aften omgiver vi os alle med affald. Det er svært at gøre noget ved. Men, du kan gøre noget for, at det ikke ender på forbrændingen og bliver genanvendt. Derudover kan du gøre noget for, at det ikke hober sig op i dit hjem, men i stedet bliver en overskuelig del af din hverdag og indretning.

1. Placer affaldssorteringen forskellige steder

For at få den indendørs affaldssortering til at fungere optimalt, kan du med fordel overveje, hvor meget af den, der skal være i dit køkken. De fleste har tendens til at have det hele til at være i køkkenet – men det optager plads fra andre ting. Det kan selvfølgelig være svært, hvis du bor i en lille lejlighed. Men bor du i et hus, kan det være pladsbesparende, hvis du i stedet har beholdere til at stå i et bryggers eller depotrum.

Alternativt kan du placere affaldssorteringen til f.eks. glas og pap i pæne kurve rundt omkring. Det kan være i stuen på en reol eller i en skuffe i skænken. For så er det gemt af vejen, men optager ikke plads der, hvor du har brug for den.

2. Vælg et affaldssystem i høj kvalitet

Det kan under alle omstændigheder godt betale sig at investere i et affaldssystem af høj kvalitet. Det gør det lettere og mere overskueligt at få sorteret i hverdagen i stedet for bare at smide det ud som restaffald. Meget af sorteringen kommer til at foregå i køkkenet, hvorfor det er vigtigt, at skuffesystemerne glider let på skinnerne, når der åbnes og lukkes og ikke mindst, at det er nemt at holde rent. Der findes mange forskellige systemer til indendørs affaldssortering, der både er lavet af materialer i høj kvalitet, er robuste i udformningen og generelt kreative i indretningen.

Vil du gerne forkæle dig selv, kan du med fordel overveje, om ikke det kunne være smartest med spande udstyret med hanke, så de er nemme at tage ud af skuffen og tømme i skraldespanden. Dertil kan du også overveje, om ikke det kunne være rart med et system, der har låg på spandene, så rodet er gemt væk fra øjet, når du ikke skal sortere. Det er aldrig rart med affald, der springer ud af skuffen eller skabet. Jo mere styr der er på det, jo bedre er det for overskueligheden!