Som kørestolsbruger er det vigtigt, at du finder den helt rigtige kørestol, som passer til lige netop dit behov. Det kan du gøre på flere måder, og herunder følger en række gode tips, som du med fordel kan gøre brug af.

Hvis du netop er begyndt at skulle bruge en kørestol, er der mange ting, du skal vænne dig til – og det gælder, uanset om du kun skal bruge den i en periode, eller om det er permanent. Det betyder, at livet bliver anderledes på mange måder, og det kan tage tid at tilpasse sig.

Herunder får du en række gode råd til, hvordan du finder den rigtige kørestol, og hvordan du får styr på hverdagen. Det er slet ikke så svært, som man måske skulle tro, og husk på, at øvelse gør mester.

Du kan leje en kørestol midlertidigt

Hvis du kun skal bruge din kørestol midlertidigt, er det en dum idé at gå ud at købe en. Her er det i stedet praktisk at gøre brug af et af de mange steder, hvor du kan leje en kørestol, som du blot kan aflevere tilbage, når du ikke skal bruge den længere.

Du kan læse mere hos Procomfort.dk, hvor du har mulighed for at leje og købe kørestole. Det er en god idé, hvis du gerne vil have mulighed for at skifte den ud, eller hvis du blot ved, at du kun skal bruge den i kort tid ad gangen.

Vælg en kørestol, der matcher dit behov

Det første, du skal gøre, når du skal vælge en kørestol, er at kigge på dit nuværende behov. Hvilken kørestol har du brug for på nuværende tidspunkt? Hvis der blot er tale om, at du skal bruge den midlertidigt, er der ingen grund til, at du vælger en kørestol, som er automatisk.

Her kan du lige så godt vælge en manuel kørestol, som er langt billigere – og som det slet ikke er så besværligt at bruge, som man måske skulle tro. Det kan dog hurtigt komme til at være besværligt, hvis du skal sidde i den hver dag.

Sørg for at få masser af motion alligevel

En af de andre grunde, der kan være til, at du bør vælge en kørestol, som ikke er automatisk, er, at så får du rørt dig. Det er praktisk, og det kan være en rigtig god idé, da det er vigtigt med motion – også hvis du sidder i kørestol.

Generelt er det vigtigt, at du får masser af motion, selvom du sidder i kørestol. Det er ikke altid lige nemt, men det er vigtigt, og du kan finde masser af trænere, som kan hjælpe dig, selvom du sidder i kørestol.